ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ

Πρόεδρος - Μέλος Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής

Α’ Αντιπρόεδρος - Χειροσφαίριση

Β’ Αντιπρόεδρος - Ιστιοπλοΐα

Γενικός Γραμματέας - Επιτραπέζια Αντισφαίριση

Ταμίας - Κανόε Καγιάκ

Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας - Ποδηλασία

Αναπληρωτής Ταμίας - Σκοποβολή

Πρόεδρος Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας - Μοντέρνο Πένταθλο

Πρόεδρος Eπιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας - Γυμναστική

Ορειβασία - Αναρρίχηση

Χιονοδρομία

Αντισφαίριση

Πρόεδρος Επιτροπής Μάρκετινγκ - Αριστίνδην Μέλος

Πρόεδρος Επιτροπής Φιλάθλου Πνεύματος, Ηθικής και Δεοντολογίας - Αντιπτέριση

Πετοσφαίριση

Πρόεδρος Επιτροπής Ολυμπιακής Προετοιμασίας - Κωπηλασία

Άρση Βαρών

Πρόεδρος Επιτροπής Αθλητών - Εκπρόσωπος ΕΣΟΑ

Πρόεδρος Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας - Ιππασία

Χόκεϊ επί χόρτου

Καλαθοσφαίριση

Πρόεδρος Επιτροπής Ισότητας των Δύο Φύλων - Εκπρόσωπος αθλητών

Κολύμβηση

Πρόεδρος Επιτροπής Αθλητισμός και Περιβάλλον - Αριστίνδην μέλος

Τοξοβολία

Εκπρόσωπος αθλητών

Μπέιζμπολ Σόφτμπολ

ΜΕΛΗ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

Εκτελεστική Επιτροπή

Πρόεδρος: Σπύρος Καπράλος

Μέλη: Στέλιος Αγγελούδης, Μανώλης Κολυμπάδης, Αντώνης Νικολόπουλος, Boύλα Κοζομπόλη

 

 

Επιτροπή Ολυμπιακής Προετοιμασίας

Η ΕΠ.Ο.Π.  σε στενή και συστηματική συνεργασία   με τις εθνικές αθλητικές ομοσπονδίες ,  συντονίζει  με κάθε πρόσφορο τρόπο και μέσον  την  επιστημονική, αγωνιστική και οικονομική υποστήριξη όλου του κύκλου προετοιμασίας των αθλητών/τριών , ατομικών και ομαδικών αθλημάτων,  που είναι υποψήφιοι μετέχοντες στους Θερινούς & Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, στους Θερινούς & Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων, στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες, στους Μεσογειακούς Αγώνες και σε άλλους ηπειρωτικούς ή διηπειρωτικούς αγώνες που τελούν υπό την αιγίδα της Δ.Ο.Ε., της Δ.Ε.Μ.Α. της Παγκόσμιας  Ένωσης Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών  ή της Ένωσης Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών.

Κεντρικός άξονας της λειτουργίας της ΕΠ.Ο.Π. είναι η θέσπιση και λειτουργία του Συστήματος Κριτηρίων Επιλογής των υποψηφίων μελών στις αποστολές με χρονικό ορίζοντα 4ετίας, βάσει του οποίου υποβάλλονται οι σχετικές εισηγήσεις  στην Ολομέλεια για  την τελική επιλογή και συγκρότηση των διαφόρων  αποστολών.

Παράλληλα η ΕΠ.Ο.Π. οργανώνει και μεριμνά για όλα τα θέματα της εν γένει συμμετοχής και παρουσίας  των Ελλήνων αθλητών/τριών  στην εκάστοτε  διοργάνωση  των αντίστοιχων Αγώνων.

Ο πλήρης Κανονισμός Λειτουργίας της ΕΠ.Ο.Π. βρίσκεται αναρτημένος το πεδίο ΕΓΓΡΑΦΑ .

Πρόεδρος: Γιάννης Καρράς

Μέλη: Μανώλης Κατσιαδάκης, Μιχάλης Φυσεντζίδης, Διονύσης Ηλιάδης, Θωμάς Τόκας, Γιώργος Καραμπέτσος, Δημοσθένης Γυρούσης, Ξένια Αργειτάκη, Βασίλης Διαμαντόπουλος, Εύη Μωραϊτίδου, Αλέξανδρος Δημακάκος, Θανάσης Σταθόπουλος, Κωνσταντίνος Χατζηκωνσταντίνου , Χρήστος Βολικάκης, Κώστας Φιλιππίδης

 


 

Επιτροπή Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

Η ΕΠ.ΟΛ. έχει στις αρμοδιότητές της όλα τα οικονομικά και τεχνικά θέματα που σχετίζονται με την προετοιμασία, οργάνωση και εκτέλεση των Τελετών Αφής στην Αρχαία Ολυμπία και Παράδοσης στο Παναθηναϊκό Στάδιο της Ολυμπιακής Φλόγας καθώς και της διεξαγωγής της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας εντός της ελληνικής επικράτειας.

Στο πλαίσιο αυτό συνεργάζεται με τις εκάστοτε Οργανωτικές Επιτροπές των Θερινών και Χειμερινών Ο.Α. και Ο.Α. Νέων , όλους τους εμπλεκόμενους φορείς  και τους αντίστοιχους Δήμους των περιοχών για τις  οποίες αποφασίζεται η διέλευση της Ολυμπιακής Φλόγας.

Η  ΕΠ.ΟΛ. επιλέγει την Πρωθιέρεια και τις Ιέρειες που πλαισιώνουν τις επίσημες Τελετές καθώς επίσης και τους  Λαμπαδηδρόμους για το σκέλος της διαδρομής που διεξάγεται στην Ελληνική Επικράτεια.

Πρόεδρος: Θανάσης Βασιλειάδης

Μέλη: Πύρρος Δήμας, Μιχάλης Φυσεντζίδης, Ιάκωβος Φιλιππούσης, Κώστας Πανταζής, Σπύρος Καλοζούμης, Κωνσταντίνος Μακέδος, Ξένια Αργειτάκη, Ολυμπία Δραγούνη, Ειρήνη Αϊνδιλή, Κέλλυ Αραούζου

 


 

Επιτροπή Αθλητών

Η Επιτροπή Αθλητών είναι ουσιαστικά ο συνδετικός  κρίκος ανάμεσα στην Ε.Ο.Ε. και τους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες.

Στο πλαίσιο αυτό η Επιτροπή στοχεύει στην περαιτέρω ενδυνάμωση της εκπροσώπησης των αθλητών/τριών σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων της Ε.Ο.Ε.  , με έμφαση στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων από την Ε.Ο.Ε. αφού εκτός από την  Ολομέλεια , συμμετέχει δια του/της Προέδρου της και στην Ε.Ε. της Ε.Ο.Ε. .

Η Επιτροπή Αθλητών ερευνά και εισηγείται θέματα που αφορούν τόσο στην ενεργή αθλητική καριέρα  όσο και στην απαραίτητη προετοιμασία για την  μετέπειτα επαγγελματική σταδιοδρομία των αθλητών/τριών , συμμετέχει σε δράσεις και προγράμματα που μάχονται τους παράγοντες που πλήττουν την Ακεραιότητα του Αθλητισμού αλλά και σε ενέργειες που προβάλλουν θετικά τον κοινωνικό ρόλο του αθλητή/τρια ως κοινωνικού προτύπου.

Επίσης επικοινωνεί θεσμικά τόσο με την Επιτροπή Αθλητών της Δ.Ο.Ε. όσο και με την ομόλογή της των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών .

Πρόεδρος: Βούλα Κοζομπόλη

Μέλη: Βασιλική Μιλλούση, Γιάννης Φουντούλης, Κέλλυ Αραούζου, Παύλος Καγιαλής, Χρήστος Βολικάκης, Άγη Κασούμη, Βιργινία Κραβαριώτη, Μαρία Ντάνου, Κώστας Φιλιππίδης

 


 

Επιτροπή Iσότητας Φύλων

Η Ε.Ι.Φ. έχει ως αρμοδιότητα να εισηγείται στην Ε.Ο.Ε. προγράμματα, δράσεις και πρωτοβουλίες που προβάλλουν και συμβάλλουν στην αύξηση της γυναικείας συμμετοχής και  δραστηριότητας τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε διοικητικό επίπεδο προκειμένου να επιτευχθεί η Ισότητα ( των Φύλων).

Η Ε.Ι.Φ. διαδέχθηκε στις εκλογές της Ε.Ο.Ε. του 2021 την Επιτροπή Γυναίκα και Αθλητισμός καθώς τόσο ως τίτλος αλλά και ως περιεχόμενο αποτυπώνει πληρέστερα το στόχο της πραγμάτωσης της Θεμελιώδους Αρχής του Ολυμπισμού και του Ολυμπιακού Χάρτη περί Ισότητας των Φύλων.

Από τους Ο.Α. Παρίσι 1900  στους οποίους συμμετείχαν μόλις 22 γυναίκες σε σύνολο 997 μετεχόντων , έως τους Ο.Α. Παρίσι 2024 οι οποίοι φιλοδοξούν να πετύχουν την απόλυτη ισάριθμη συμμετοχή ανδρών και γυναικών, το Ολυμπιακό Κίνημα έχει διανύσει μεγάλη πορεία με πολλή και συστηματική δουλειά προσβλέποντας στο χτίσιμο ενός καλύτερου κόσμου δια μέσου του Αθλητισμού.

Πρόεδρος: Βασιλική Μιλλούση

Μέλη: Ξένια Αργειτάκη, Αναστασία Δόντη, Ολίβια Δόντη, Χριστίνα Βραχάλη, Αγγελική Δούκα, Κατερίνα Τζήκα. Ιωάννα Μωραϊτη, Ίρις Βλαχούτσικου. Σπυριδούλα Σπανέα, Γιάννης Φουντούλης, Ελευθέριος Πετρούνιας, Χρήστος Μάστορας, Χριστίνα Νικολοπούλου, Αγη Κασούμη

 


 

Επιτροπή Μάρκετινγκ

Η Ε.Ο.Ε. προκειμένου να πραγματοποιήσει  το πολύπλευρο έργο της,  οργανώνει και υλοποιεί ίδια χορηγικά προγράμματα αλλά και μέρος του ΤΟΡ  Προγράμματος της Δ.Ο.Ε.  σε εθνικό επίπεδο.

Η στρατηγική μάρκετινγκ που ακολουθεί,  στοχεύει στην  οικονομική ενίσχυση του ελληνικού αθλητισμού υψηλών επιδόσεων, την κάλυψη των αναγκών της πραγματοποίησης κάθε Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας ,  αλλά και όλων των   δράσεων και πρωτοβουλιών   που αναλαμβάνει για την ουσιαστική και   ενεργή παρουσία  της  στα αθλητικά,  εκπαιδευτικά και πολιτιστικά δρώμενα της χώρας μας.

Η Επιτροπή Μάρκετινγκ είναι αρμόδια για την προσέλκυση και προσέγγιση εκείνων των εταιρειών και των ιδιωτών που επιθυμούν να συνδεθούν με τους σκοπούς  και το έργο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής προς όφελος της νεολαίας μας.

Ενδεικτικά αναφέρονται για τον τρέχοντα Ολυμπιακό Κύκλο , τα δύο χορηγικά προγράμματά της  : «Υιοθετήστε έναν Αθλητή στο Δρόμο για το Παρίσι 2024 » και «Δρόμος για το Παρίσι», τα οποία προσφέρουν σημαντική υποστήριξη στην Προ-Ολυμπιακή ομάδα μας.

Πρόεδρος: Νίκος Ιατρού

Μέλη: Αλεξάνδρα Πάλλη, Βούλα Κοζομπόλη, Στέφανος Χανδακάς, Βικτωρία Χατζήνα, Κατερίνα Κατόπη, Μαρίνα Κουταρέλη, Γιάννης Παπαδημητρίου, Ειρήνη Μανδραβέλλη, Μιχάλης Λάιος, Koσμάς Φέσσας, Κωνσταντίνος Μπίτσιος, Γιάννης Χατζηπροδρόμου, Γιώργος Κουρμούζης

 


 

Επιτροπή Αθλητισμός και Περιβάλλον

Η Ε.Α.Π. ασχολείται με τα θέματα βιωσιμότητας και κλιματικής αλλαγής , τα οποία συνδέονται με τον Αθλητισμό και  τον Ολυμπισμό της χώρας μας αλλά προβληματίζουν σοβαρά την ανθρωπότητα.

Παρακολουθεί στενά το έργο και τις δράσεις για το θέμα αυτό, όλων των διεθνών αθλητικών Οργανισμών (Δ.Ο.Ε., Α.Ν.Ο. C., Ε.Ε.Ο.Ε. )  καθώς και του αρμόδιου τμήματος του Ο.Η.Ε. και εισηγείται στην Ολομέλεια εξειδικευμένες δράσεις και πρωτοβουλίες που προάγουν  την  ευαισθητοποίηση και  κινητοποίηση όλων των εμπλεκομένων στο Ολυμπιακό Κίνημα της χώρας μας – αθλητές/τριες, αθλητικούς φορείς, καθώς και την ανάπτυξη  καλών πρακτικών προκειμένου να περιορισθεί κατά το δυνατόν ο αρνητικός αντίκτυπος και η επιβάρυνση του πλανήτη από την αθλητική δραστηριότητα.

Η  Ε.Α.Π. έχοντας κατά νου ότι ο Αθλητισμός και η Αειφορία έχουν ως άξονα αναφοράς τον άνθρωπο, στοχεύει στο σχεδιασμό και την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων με στόχο  τη βαθύτερη καλλιέργεια της οικολογικής συνείδησής μας.

Πρόεδρος: Αλεξάνδρα Πάλλη

Μέλη: Στέφανος Χανδακάς, Θανάσης Βασιλειάδης, Νίκος Ξυλούρης, Νίκος Ιατρού, Βιργινία Κραβαριώτη, Νίκη Μπακογιάννη, Βάλια Αρανίτου, Μαρία Αλεξίου, Ελευθερία Πατακάκη, Σταυρούλα Αγγελοπούλου, Κωνσταντίνος Αραβώσης, Γιάννης Καραγιαννίδης, Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου

 


 

Επιτροπή Φιλάθλου Πνεύματος, Ηθικής και Δεοντολογίας

Σκοπός της  Ε.ΦΙ.Π.Η.Δ. είναι  η προστασία του Φιλάθλου Πνεύματος και η τήρηση των αρχών και των κανόνων της Αθλητικής Δεοντολογίας, σύμφωνα με τους οποίους οφείλει να λειτουργεί κάθε άτομο που συνδέεται με τον Αθλητισμό και φέρει τη Φίλαθλη Ιδιότητα.

Εξετάζονται υποθέσεις σχετικά με συμπεριφορές  στις οποίες παραβιάζονται οι   Αρχές της χρηστής διακυβέρνησης των αθλητικών φορέων και οργανισμών, διαπιστώνεται  χρήση απαγορευμένων ουσιών,  χειραγωγούνται μερικώς ή ολικώς αποτελέσματα  αθλητικών αγώνων, πράξεις εκφοβισμού ή παρενόχλησης ,  άσκηση οιασδήποτε μορφής  βίας  ή διακρίσεων στον ελληνικό αθλητισμό .

Η Ε.ΦΙ.Π.Η.Δ. επιλαμβάνεται είτε κατόπιν επώνυμης καταγγελίας είτε αυτεπαγγέλτως αυτών των ζητημάτων  και μετά  την ολοκλήρωση συγκεκριμένων διαδικασιών επιβάλλει κυρώσεις στους υπαίτιους σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Ε.ΦΙ.Π.Η..Δ. και του Ολυμπιακού Καταστατικού Χάρτη της Δ.Ο.Ε. .

Ο πλήρης Κώδικας Λειτουργίας της Ε.ΦΙ.Π.Η.Δ. βρίσκεται αναρτημένος στο πεδίο ΕΓΓΡΑΦΑ .

 Πρόεδρος: Γιάννης Κάπος – Αναπλ. Πρόεδρος: Νίκος Ξυλούρης

 Μέλη: Κωνσταντίνος Φίλης, Γιώργος Κωνσταντόπουλος, Κωνσταντίνα Μώρου

 Αναπληρωματικά μέλη:  Βούλα Κοζομπόλη, Νίκος Ιατρού, Βασιλική Αλεξάκη

 


 

 Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία

 Πρόεδρος: Ισίδωρος Κούβελος

 Aντιπρόεδρος: Σπύρος Ζαννιάς

Μέλη: Σπύρος Καπράλος, Ser Miang Ng,  Mikaela Jarowski Conjuango, Pere Miro, Mανώλης Κολυμπάδης, Κωνσταντίνος Φίλης, Αλεξάνδρα Πάλλη, Γεώργιος Γεωργιόπουλος, Γεώργιος Καραμπέτσος

 


 

Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία

Πρόεδρος: Γιώργος Αλικάκος

Μέλη: Μιχάλης Φυσεντζίδης, Γιάννης Φουντούλης, Βούλα Κοζομπόλη, Βασιλική Μιλλούση, Ντόρα Πάλλη, Ηλίας Δαλαϊνας, Βούλα Ζυγούρη, Σταύρος Πέρος, η Διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας Μαρία Παπαιωάννου και η Διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης Κυριακή Ουδατζή

 

Κοσμήτορας Παναθηναϊκού Σταδίου: Αντώνης Νικολόπουλος

 

Εκπρόσωποι στη διοίκηση του ΟΑΚΑ: Γιώργος Αλικάκος, Νίκος Ξυλούρης  – Αναπληρωματικά μέλη: Θανάσης Βασιλειάδης, Θωμάς Τόκας

 


 

Εκπρόσωπος στο Δ.Σ. Ε.Ο.ΚΑ.Ν.

Ιωάννης Καρράς

 Αναπληρωτής εκπρόσωπος: Ιωάννης Κάπος

backtotop