Ευρωπαϊκοί Αγώνες

Μπακού 2015

H Eλλάδα στους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες «Μπακού 2015»

Δεν θα ήταν ποτέ δυνατόν να απουσιάσει η Ελλάδα από τη πρεμιέρα του νέου αθλητικού θεσμού της «γηραιάς» ηπείρου, τους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες 2015.
HΕλληνική Ολυμπιακή Επιτροπή τίμησε τις παραδόσεις της με τις αδιάλειπτες παρουσίες της στους θεσμούς και έστειλε στη πόλη της φωτιάς, στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν μια ομάδα με 137 αθλητές και αθλήτριες.
Όλα ξεκίνησαν στις 12 Ιουνίου 2015 και μάλιστα κατά κάποιο τρόπο με έντονο ελληνικό χρώμα.
Σκηνοθέτης, χορογράφος και δημιουργός της τελετής έναρξης ήταν ο Δημήτρης Παπαϊωάννου, ο άνθρωπος που είχε εντυπωσιάσει τον κόσμο ολόκληρο με το υπέροχο έργο του στη αντίστοιχη τελετή των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004.
Το πρόγραμμα περιλάμβανε 20 διαφορετικά αθλήματα από τα οποία τα 12 έκριναν και εισιτήρια πρόκρισης για τους αγώνες του Ρίο.
Η ελληνική ομάδα τα πήγε περίφημα και η συνολική συγκομιδή της έφθασε τα εννιά μετάλλια που αναλύονται σε ένα χρυσό, τέσσερα ασημένια και ισάριθμα χάλκινα.
Το μοναδικό χρυσό μετάλλιο κέρδισε στους κρίκους της ενόργανης γυμναστικής ο Λευτέρης Πετρούνιας.
Τα ασημένια κατέκτησαν οι Γιώργος Τζάνος στο καράτε, Δημήτρης Δημητρίου στη κολύμβηση, Βλάσης Μάρας στην ενόργανη γυμναστική, Άννα Κορακάκη – Κώστας Μαλγαρινός στη σκοποβολή και τα χάλκινα οι Νίκος Ηλιάδης στο τζούντο, Ηλέκτρα Λέμπλ στη κολύμβηση και οι εθνικές ομάδες υδατοσφαίρισης εφήβων και νεανίδων.

Μινσκ 2019

H Eλλάδα στους 2ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες «Μινσκ 2019»

Από τις 21 ως τις 30 Ιουνίου 2019 έγιναν στο Μινσκ της Λευκορωσίας, οι 2οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες. Την ελληνική αποστολή αποτελούσαν 65 άτομα και συγκεκριμένα 38 αθλητές και 27 αθλήτριες, ενώ Αρχηγός Αποστολής ήταν το μέλος της Ολομέλειας της ΕΟΕ, Ξένια Αργειτάκη. Σημαιοφόρος ήταν ο πρωταθλητής του πινγκ πονγκ Παναγιώτης Γκιώνης.

Η Ελλάδα κατέκτησε εννέα μετάλλια. Δύο χρυσά πήρε ο Χρήστος Βολικάκης στην ποδηλασία, στο σκράτς και στον αγώνα των πόντων και η Αννα Κορακάκη στη σκοποβολή, στο πιστόλι 25μ. Η Κορακάκη κατέκτησε και αργυρό στο αεροβόλο πιστόλι 10μ. όπως και ο Σάββας Καρακιζίδης στο σάμπο. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν, ο Γιώργος Αζωίδης στο τζούντο, η Ελενα Χατζηλιάδου στο καράτε και στο στίβο, ο Κώστας Δουβαλίδης στα 110μ εμπ. και η Ραφαέλα Σπανουδάκη στα 100μ.

 

backtotop