Στέφανος Χανδακάς

Β’ Αντιπρόεδρος - Ιστιοπλοΐα

Μέλος της Ολομέλειας:  2021 –

Ιδιότητα στην ΕΟΕ: Β´ αντιπρόεδρος της Ε.Ο.Ε, μέλος της Επιτροπής Marketing της Ε.Ο.Ε, Εκπρόσωπος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας

Σπουδές: Aπόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Master in Business Administration (MBA) από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, Imperial College London

Επαγγελματική καριέρα:  Mαιευτήρας- γυναικολόγος, ενδοσκοπικός χειρουργός αναπαραγωγής. Κατέχει σημαντική διοικητική εμπειρία ,έχοντας θητεύσει σε σημαντικές θέσεις , σε νοσοκομεία του ιδιωτικού τομέα τα τελευταία 16 χρόνια, ενώ παράλληλα έχει  ιδρύσει ,επιτυχώς, γυναικολογικά κέντρα και μονάδες εξωσωματικής στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Παράλληλα, συμμετέχει στο επιστημονικό συμβούλιο της εταιρίας ανάπτυξης 3D λογισμικού ιατρικής εκπαίδευσης ORAMAVR,με έδρα την Καλιφόρνια. Σήμερα, είναι Πρόεδρος του ΔΣ του Νοσοκομείου Μητέρα, του μεγαλύτερου ιδιωτικού νοσοκομείου στην Ελλάδα, της Hellenic Healthcare Group.
Τα τελευταία 14 χρόνια έχει αναπτύξει έντονη φιλανθρωπική δράση, αρχικά με την συμμετοχή του στην Ομάδα Αιγαίου και την παροχή ιατρικής και υποστηρικτικής βοήθειας στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου, και εν συνεχεία με την ίδρυση, το 2015, της ΑΣ.Μ.Κ.Ε HOPEgenesis, στόχος της οποίας είναι η ανατροπή του κλίματος υπογεννητικότητας της Ελλάδος , η όποια βραβεύτηκε το 2018 από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ως η καλύτερη NGO στην Ελλάδα.

Αθλητική Δραστηριότητα: υπήρξε πολυνίκης πανελληνιονίκης πρωταθλητής Ιστιοπλοΐας, μέλος της Εθνικής Ομάδος για 11 έτη και συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα το 1996.

Συμμετοχή σε Αθλητική Διοίκηση:  Υπήρξε μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Ένωσης Ολυμπιακών Αθλητών. Σήμερα είναι Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και υπεύθυνος του νευραλγικού γραφείου αθλητισμού.

 

 

backtotop