Βαγγέλης Λιόλιος

Καλαθοσφαίριση

Μέλος της Ολομέλειας:  2022-

Ιδιότητα στην ΕΟΕ: Εκπρόσωπος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Σπουδές: Πτυχιούχος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας (ΜΒΑ) από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.

Επαγγελματική καριέρα: Έχει εξασκήσει την Παιδιατρική για 13 χρόνια και ως παιδίατρος έχει συγγράψει και παρουσιάσει δημοσιεύσεις σε διεθνή και πανελλήνια συνέδρια Ιατρικής, με έμφαση στην Παιδοπνευμονολογία. Το 1999 ιδρύει την εταιρεία Supply Unique S.A. (Coffee Island) όπου μέχρι σήμερα ελέγχει μετοχικά. Στα 23 αυτά χρόνια η εταιρεία ακολούθησε μία αναπτυξιακή πορεία όντας σήμερα η Νο 1 αλυσίδα καφεστίασης στην Ελλάδα και τη Ν. Ευρώπη. Το δίκτυο των 428 καταστημάτων της εταιρίας απλώνεται σε 50 νομούς και 114 πόλεις της Ελλάδας και σε ακόμα 52 σημεία στο εξωτερικό (Κύπρος, Ηνωμένο Βασίλειο, Καναδάς, UAE, Ελβετία, Ρουμανία, Αίγυπτο), ενώ τα προϊόντα της διατίθενται και μέσα από το οργανωμένο λιανεμπόριο. Το 2022, η Coffee Island αναδεικνύεται για 4η φορά ως η Καλύτερη Αλυσίδα Καφέ Νότιας Ευρώπης (Allegra, European Awards 2022) και ως Νο7 μάρκα σε ρυθμό ανάπτυξης & μέγεθος δικτύου στην Ευρώπη ανάμεσα σε παγκόσμια brands (Διεθνής λίστα FoodService Europe & Middle East 2021).

Συμμετοχή σε Αθλητική Διοίκηση: Παράλληλα με την επιχειρηματική του δράση το 2004, ύστερα από μακρόχρονη ερασιτεχνική ενασχόληση με τον αθλητισμό, αναλαμβάνει πρόεδρος του ΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ. Από το 2012 όπου βρίσκεται στα τοπικά πρωταθλήματα μέχρι το 2016 καταγράφει κάθε χρόνο ανόδους στις εθνικές κατηγορίες φτάνοντας σήμερα να πρωταγωνιστεί στο ελληνικό μπάσκετ.

Τον Σεπτέμβριο 2021 εκλέγεται πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ..) του ανώτατου διοικητικού οργανισμού για την καλαθοσφαίριση στην Ελλάδα. Με την ιδιότητα του προέδρου της Ε.Ο.Κ. υπηρετεί το άθλημα της καλαθοσφαίρισης.

backtotop