Συναντήσεις κορυφής του Προέδρου Σπύρου Καπράλου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Συναντήσεις με κορυφαία στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είχε στις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος, με την ιδιότητα του Προέδρου των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών. Ο κ. Καπράλος συναντήθηκε με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτη Σχοινά, σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα.

Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν η συνεργασία των δύο πλευρών για την ανάπτυξη του αθλητισμού στην Ευρώπη καθώς και οι 3οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες που θα γίνουν τον Ιούνιο στην Κρακοβία. Επίσης συζητήσαν και το θέμα της συμμετοχή Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών στις μελλοντικές αθλητικές διοργανώσεις μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Ακολούθως ο Πρόεδρος της ΕΟΕ συνάντησε την Ευρωπαία Επίτροπο Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας, Mariya Gabriel. Στο τραπέζι έπεσαν θέματα για την ανάπτυξη της συνεργασίας των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την προώθηση του Ευρωπαϊκού Μοντέλου Αθλητισμού, τις επόμενες κορυφαίες διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις και την επίδραση του προγράμματος Erasmus+ στον αθλητισμό. Ο κ. Σπύρος Καπράλος ευχαρίστησε τον Επίτροπο Gabriel για τη στήριξη του προγράμματος Erasmus+ ύψους 1 εκατ. ευρώ στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες 2023 στην Πολωνία και τόνισε την αξία του για το Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Κίνημα. Τέλος ο κ. Καπράλος επισκέφτηκε την Ολυμπιακή Επιτροπή του Βελγίου και συνάντησε τον Πρόεδρο Jean-Michel Saive και τον Γενικό Γραμματέα Cédric Van Branteghem.

backtotop