Με Μεγάλη Επιτυχία έκλεισε στην Αρχαία Ολυμπία το Πρόγραμμα “Ολυμπιακή Παιδεία – 4η Ολυμπιακή Εβδομάδα στα Σχολεία”

Mε μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στις εγκαταστάσεις της Αρχαίας Ολυμπίας από τις 31 Μαίου έως τις 2 Ιουνίου 2024, το πρόγραμμα ”Ολυμπιακής Παιδείας-4η  Ολυμπιακή εβδομάδα στα Σχολεία” της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας στο οποίο συμμετείχαν 12 σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας, εκπαίδευσης, 1 Σχολείο της Κύπρου, 1 Σχολείο της Ομογένειας από την Αφρική και 1 Σχολείο της Ομογένειας από τη Γερμανία, μετά από κλήρωση που είχε γίνει.

Η θεματική ενότητα της Ολυμπιακής εβδομάδας 2024, ήταν «H Ολυμπιακή εβδομάδα στο δρόμο για το Παρίσι 2024».

Στην 4η Ολυμπιακή εβδομάδα συμμετείχαν 5.376 σχολεία με 234.071 χιλιάδες μαθητές/τριες απ’ όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια δημιουργώντας νέο ρεκόρ.

Ο Πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας κ. Γιώργος Αλικάκος τόνισε ότι η φετινή συμμετοχή στο Πρόγραμμα «Ολυμπιακής Παιδείας- 4η Ολυμπιακή εβδομάδα στα Σχολεία», ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και σημείωσε πραγματικά ρεκόρ και ευχαρίστησε όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές που αγκάλιασαν το πρόγραμμα, δίνοντάς τους ραντεβού την επόμενη χρονιά.

15 σχολεία κληρώθηκαν και συμμετείχαν στις εκδηλώσεις της Αρχαίας Ολυμπίας  στο πολυεπίπεδο εκπαιδευτικό, περιβαλλοντικό, πολιτιστικό, αθλητικό αλλά και διασκεδαστικό πρόγραμμα  που η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία είχαν ετοιμάσει είναι τα παρακάτω:

  (ένα από κάθε μία Περιφερειακή Διεύθυνση της Ελλάδας, 1 Σχολείο από την Κύπρο και 2 Σχολεία από την Ομογένεια -1 από Ευρώπη και 1 από Αφρική).

✅ 12ο ΔΗΜΟΤΙΚΌ ΣΧΟΛΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ

✅ 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

✅ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΩ ΚΩΜΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

✅ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΤΣΙΚΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

✅ 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΒΟΛΟΥ

✅ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ ‘ΜΑΡΚΙΔΕΙΟ”

✅ 2ο ΔΣ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

✅ 1ο ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΙΓΙΟΥ

✅ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΕΒΙΔΙΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

✅ 31ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

✅ ΔΗΜΟΤΙΚΟ – ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ

✅ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΗΤΕΙΑΣ

✅ Β΄ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΪΜΑΚΛΙΟΥ ΛΕΥΚΩΣΙΑ

✅ 5ο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΜΟΝΑΧΟΥ

✅ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΟΥΜΠΟΥΜΠΑΣΙ Λ.Δ.ΚΟΝΓΚΟ

H 4η Ολυμπιακή εβδομάδα πραγματοποιήθηκε από τις 22 έως και τις 26 Απριλίου 2024.

Στην Αρχαία Ολυμπία οι μαθητές και οι μαθήτριες καθώς και οι συνοδοί τους που συμμετείχαν έμειναν κατενθουσιασμένοι.

Τα παιδιά γνώρισαν Ολυμπιονίκες, Παγκόσμιους και Ευρωπαϊκούς πρωταθλητές που υπηρετούν με συνέπεια το ”Ευ Αγωνίζεσθαι  και τα Ολυμπιακά Ιδεώδη, είχαν την ευκαιρία να μυηθούν στη σκοποβολή, το  χαντμπολ,το  λειζερ ραν, την κωπηλασία, την άρση βαρών, αγωνίσματα στίβου και το πρωτοποριακό παιχνίδι Run & Out.

Παράλληλα, ενημερώθηκαν από τη Δρ Πέλλα Πετράκη-Καββαδία για τη συμβολή της άσκησης στη βελτίωση της υγείας, όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες έλαβαν μία κάρτα υγείας ως οδηγό για ένα υγιεινό τρόπο ζωής και καλών συνήθειων για την υγείας, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για να αποκτήσουν σωστές συνήθειες και ένα υγιεινό τρόπο ζωής

Επίσης, συμμετείχαν σε πολλά  διαδραστικά παιχνίδια και ομάδες εργασίας, με σενάρια διαχείρισης της ήττας κάτω από διαφορετικές οπτικές γωνίες,  τον εκφοβισμό και έγιναν για λίγο μικροί δημοσιογράφοι, παρουσιάζοντας τη δική τους ραδιοφωνική εκπομπή, έχοντας κάνει μία «εικονική» συνέντευξη με έναν Ολυμπιονίκη/Παραολυμπιονίκη τα οποία τους έδωσαν πλήρη χαρά και ευχαρίστηση και αποχαιρέτησαν την Αρχαία Ολυμπία κατενθουσιασμένοι!

Η εκπαιδευτική επίσκεψη έκλεισε με την επίσκεψη μας στο περιβαλλοντικό κέντρο του Κούμανι και ακολούθησε περιβαλλοντική δράση στο πανέμορφο δάσος της Φολόης.

Πολλές ευχαριστίες, οφείλουμε στον κύριο Χάρη Καββαδία, ο οποίος με την ευγενική προσφορά του φρόντισε να γίνει πραγματικότητα το μεγάλο ταξίδι του Δημοτικού Σχολείου Λουμπουμπάσι της Λ.Δ. του Κονγκό, στο οποίο είχε φοιτήσει και ο ίδιος όταν ήταν μικρός και την κυρία Πέλλα Πετράκη-Καββαδία, ιατρό τρόπου ζωής, για την εξαιρετική της παρουσίαση στη συμβολή της άσκησης στη βελτίωση της υγείας.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως όλους τους Ολυμπιονίκες και διακεκριμένους αθλητές, (Βίκτωρα Μήτρου, Γιώργος Τζελίλης άρση βαρών, Ελευθερία Φτούλη, καλλιτεχνική κολύμβηση, Στέργιος Παπαχρήστος κωπηλασία, Άννα Χαραλαμπίδη, υδατοσφαίριση, Άγγελος Λεμάνης ιστιοπλοΐα, Πηνελόπη Νίκα, λέιζερ ραν, Χριστίνα Καλτσά ρυθμική γυμναστική, Χριστίνα Χαχαριάδου τέννις, Λευτέρης Κοβάνης χάντμπωλ,  οι οποίοι έκαναν ακόμη πιο όμορφο αυτό το τριήμερο για όλους τους μαθητές/τριες, εμπνέοντας τους και δίνοντας τους την ευκαιρία να νιώσουν την αύρα και τη μαγεία αυτού του τόπου και τον συνεργάτη της ΕΘΝΟΑ κύριο Σπύρο Αυγουστή για την πολύτιμη συμβολή του στη επιτυχία του προγράμματος.

Τέλος, ευχαριστούμε τον Δασάρχη Ηλείας κύριο Παναγιώτη Λάττα και τον κύριο Μιχάλη Μερτζιανίδη για την εξαιρετική τους  συνεργασία και τη συμβολή τους στην επιτυχία του προγράμματος.

Ιδιαίτερη έκπληξη μας επιφύλαξε το 31ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου, που τραγούδησε τον Ύμνο της ΕΘΝΟΑ, για πρώτη φορά.

Και λίγα από τα σχόλια που έγραψαν τα Σχολεία…

«Υπέροχη φανταστική εμπειρία!!! Συνεχίστε το υπέροχο έργο σας πιο δυνατά !! πιο ψηλά!! Πιο μακριά!! Κι εμείς θα είμαστε μαζί!!» Δημοτικό Σχολείο Αγίου Ευστρατίου

Ατάκα μαθήτριας από την Ξάνθη: «κυρία ήταν σαν να είμασταν σε ταινία»…

«Σας ευχαριστούμε από καρδιάς που μας δώσατε αυτή την ευκαιρία, η οποία μπορεί να μην μας ξαναδοθεί σε όλη μας τη ζωή»

«Αυτές οι στιγμές που ζήσαμε μαζί σας θα μου μείνουν αξέχαστες»

«Αυτές οι τρείς μέρες θα μου μείνουν αξέχαστες, έμαθα πάρα πολλά καινούργια αθλήματα ευχαριστώ για τις εμπειρίες και γενικά για τα πάντα!!! Θέλω να ξανάρθω και του χρόνου!!!»

backtotop