Μνημόνιο Συνεργασίας ΕΟΕ και Αμερικάνικου Κολλεγίου Ελλάδος για τη «Διπλή Σταδιοδρομία»

Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν η ΕΟΕ και το Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος (Pierce, Deree, Alba) με στόχο την ενίσχυση του Προγράμματος «Διπλή σταδιοδρομία (Dual Career)» για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που συναντούν οι αθλητές στην προσπάθειά τους να συνδυάσουν τον πρωταθλητισμό με την εκπαίδευση και την εργασία.

Η υπογραφή αυτού του μνημονίου εντάσσεται στην ενίσχυση της δράσης που αφορά τη Διπλή Σταδιοδρομία και επισφραγίζει μια αμοιβαία συνεργασία μεταξύ του κορυφαίου Πανεπιστημιακού Ιδρύματος και της ΕΟΕ, η οποία αναμένεται να οδηγήσει σε ενθαρρυντικά αποτελέσματα.

 Το μνημόνιο υπέγραψαν ο Πρόεδρος της ΕΟΕ κος Σπύρος Καπράλος και η Vice President, Public Affairs κα Κλώντια Καρύδη, ενώ ήταν επίσης παρόντες οι Μανώλης Κολυμπάδης, Γενικός Γραμματέας της ΕΟΕ, Νίκος Ιατρού, Πρόεδρος της Επιτροπής Μάρκετινγκ της ΕΟΕ και η κα Στέλλα Λειβάδη, Ph.D. Assistant Professor & Program Coordinator, Sports Management Dept. of Tourism, Hospitality & Sport. School of Business & Economics και, ο Δρ. Αθανάσιος Κρυστάλλης, Executive Director Center of Excellence in Food,Tourism and Leisure (CoEFTL).

Με αφορμή τη συνεργασία αυτή, ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος δήλωσε: «Η ενέργεια αυτή προστίθεται στις γενικότερες προσπάθειες της ΕΟΕ σε θέματα Διπλής Σταδιοδρομίας. Για την ΕΟΕ είναι πολύ σημαντικό ένας αθλητής υψηλών επιδόσεων να έχει τη δυνατότητα να συνδυάσει το πάθος του για τον αθλητισμό με την εκπαίδευση και αργότερα με την επαγγελματική του καριέρα. Ο δρόμος αυτός δεν είναι εύκολος, ωστόσο, είναι απόλυτα εφικτός και είμαστε εδώ για να υποστηρίξουμε τους αθλητές μας προς την επαγγελματική τους αποκατάσταση και να τους προετοιμάσουμε για την επόμενη μέρα που ακολουθεί το τέλος μιας αθλητικής καριέρας».

Στον τομέα της Διπλής Σταδιοδρομίας, η ΕΟΕ έχει διοργανώσει ημερίδες ενημέρωσης σε συνεργασία με την Επιτροπή Αθλητών, ενώ συμμετέχει από τον Οκτώβριο του 2022 στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα OCDC, ένα διετές έργο, το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Εκπαίδευση, την Κατάρτιση, τη Νεολαία και τον Αθλητισμό.

backtotop