Καπράλος: «Η Ευρώπη διατηρεί τη θέση της στην κορυφή του πίνακα των μεταλλίων»

O Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος προέδρευσε στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών που έγινε με επιτυχία στη Μαδρίτη.

«Είχαμε μια εξαιρετική και παραγωγική συνάντηση εδώ στη Μαδρίτη. Είμαι πολύ χαρούμενος με την κατάσταση των πραγμάτων για τις Ευρωπαϊκές Ολυμπιακές Επιτροπές μετά το 2023, η οποία μας έφερε σε ισχυρή οικονομικά θέση στις αρχές του 2024 και έτοιμους να επωφεληθούμε από την επιστροφή των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ευρώπη. Η επικείμενη επιβεβαίωση του νέου Διευθύνοντος Συμβούλου μας και η συναρπαστική προοπτική μιας εξαιρετικής υποψηφιότητας για τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες το 2027 ενισχύουν την αισιοδοξία και τον ενθουσιασμό μας», είπε ο κ. Καπράλος.

Ο Πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών αναφέρθηκε και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού: «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες επιστρέφουν στην Ευρώπη και μας κάνει πολύ χαρούμενους το γεγονός ότι η Ευρώπη διατηρεί τη θέση της στην κορυφή του πίνακα μεταλλίων. Αυτό αποδεικνύεται από Αγώνες σε Αγώνες, συμπεριλαμβανομένων των πρόσφατων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων Νέων στη Gangwon και στο Παρίσι, ελπίζουμε να κερδίσουμε περισσότερα από το 40% των μεταλλίων. Αυτό δείχνει ότι η Ευρώπη συνεχίζει να επενδύει στον αθλητισμό και τα μετάλλια κάθε μεγάλου αθλητή ανήκουν σε ολόκληρη τη χώρα του».

backtotop