Η ΕΟΕ συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα OCEAN

Ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος παρέστη στην εναρκτήρια συνεδρίαση του προγράμματος OCEAN (Olympic Committees of Europe Approaching Carbon Neutrality) στο οποίο συμμετέχει και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο των Ευρωπαϊκών Επιτροπών στις Βρυξέλλες μαζί με την Πρόεδρο της Επιτροπής«Αθλητισμός και Περιβάλλον» της ΕΟΕ Αλεξάνδρα Πάλλη και την Climate Officer της ΕΟΕ Όλγα Οσυπένκο.

Στο πρόγραμμα OCEAN συμμετέχουν 18 Ευρωπαϊκές Εθνικές Επιτροπές, η Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (IOC), η Ένωση Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών (ANOC) και ειδικοί από το Öko-Institut. Το έργο OCEAN συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+. Όλοι οι μετέχοντες στην εναρκτηρια συνεδρίαση του προγράμματος μετακινήθηκαν κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στις Βρυξέλλες με μετρό, στέλνοντας έτσι ένα μήνυμα για μικρότερη επιβάρυνση του περιβάλλοντος και μείωση των εκπομπών του άνθρακα.

Μιλώντας για την επιλογή του να χρησιμοποιήσει το μετρό, ο κ. Σπύρος Καπράλος είπε: «η αθλητική οικογένεια πρέπει επειγόντως να υιοθετήσει τις κατευθυντήριες γραμμές του Ολυμπιακού Κινήματος, που ορίζουν την επιτακτική ανάγκη και τη δέσμευση για προστασία του περιβάλλοντος και μείωση του αποτυπώματος άνθρακα».

backtotop