
Ο Λευτέρης Πετρούνιας πρόσθεσε το τρίτο Ολυμπιακό μετάλλιο στην τεράστια καριέρα του
Με μια εξαιρετική εμφάνιση στον τελικό των κρίκων του Ολυμπιακού τουρνουά του Παρισιού, ο Έλληνας πρωταθλητής κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με 15,100 βαθμούς.
Ο Πετρούνιας έγινε ο πρώτος Έλληνας γυμναστής με τρία Ολυμπιακά μετάλλια και κατέχει πλέον την κορυφή στον πίνακα μεταλλίων του αγωνίσματος, παγκοσμίως. Είχε προηγηθεί το χρυσό μετάλλιο στο Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016 και το χάλκινο στο Τόκιο το 2021.
Οι Κινέζοι Γιανγκ Λιου και Γινγκουάν Ζου κατέλαβαν τις δύο πρώτες θέσεις με 15,300 και 15,233 βαθμούς αντίστοιχα.
Σε έναν αγώνα με έντονο ανταγωνισμό, ο 33χρονος Πετρούνιας εκτέλεσε ένα άρτιο πρόγραμμα με βαθμό δυσκολίας 6,300 και απέσπασε επίδοση 8,800 για την εκτέλεση, την υψηλότερη σε επίσημο αγώνα εντός του 2024.
«Το αφιερώνω σε όλη την Ελλάδα»
Μετά τον αγώνα ο άρχοντας των δαχτυλιδιών είπε: «Ήρθα γι’ αυτό ακριβώς το πράγμα στη Γαλλία. Έχω δουλέψει πολύ αυτά τα τρία χρόνια. Είχα τρία ευρωπαϊκά, ένα παγκόσμιο και ένα χειρουργείο. Είμαι 33 ετών πλέον και έχω υποχρεώσεις. Ήρθαμε στοχεύοντας ένα μετάλλιο. Στοχεύεις πάντα την πρώτη θέση σε έναν τελικό, αλλά πρώτα το μετάλλιο. Δεν είχε ξαναγίνει στους κρίκους και ήταν ένας σκοπός. Εντόπισα κάποια λάθη. Θα μπορούσε να είναι ισοβαθμία με τον πρώτο και επειδή υπήρχε μεγαλύτερος βαθμός δυσκολίας θα ήμουν πρώτος. Δεν ήρθε, δεν πειράζει, είναι άξιοι αντίπαλοι και με κάνουν και εμένα καλύτερο αθλητή. Το αφιερώνω στην οικογένειά μου, τον προπονητή μου, τον φυσιοθεραπευτή μου, σ’ όλη την Ελλάδα.
Το απόλαυσα πάρα πολύ. Χαίρομαι πάρα πολύ που τελειώνει με ένα μετάλλιο. Στεναχωριέμαι για τον φίλο μου τον Γάλλο. Θα μπορούσα να είμαι εγώ στη θέση του. Είμαστε χαρούμενοι. Ανυπομονώ να γυρίσω στα παιδιά μου».
«Οπωσδήποτε χρειάζομαι ένα καλό διάλειμμα για να αφιερώσω χρόνο στην οικογένειά μου, όμως δεν σταματάει τίποτα εδώ. Ο Αρμένιος που είδατε, είναι 37 ετών και είναι πολύ καλός. Εγώ είμαι 33 ετών. Ο κώδικας της γυμναστικής αλλάζει υπέρ μου. Μειώνονται δύο ασκήσεις και νομίζω ότι κάνοντας μια καλή στρατηγική, θα φτιάξουμε ένα πρόγραμμα που θα είναι ασυναγώνιστο».

Νίκη – πρόκριση για την Εθνική πόλο γυναικών
Η Εθνική υδατοσφαίρισης των Γυναικών σημείωσε τελικώς τη νίκη που χρειαζόταν για να προκριθεί στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.
Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επιβλήθηκε με άνεση 11-4 της Γαλλίας στο παιχνίδι με το οποίο ολοκληρώθηκε πρώτη φάση του Ολυμπιακού τουρνουά και κατέλαβε την τέταρτη θέση του Β΄ ομίλου, σε ισοβαθμία με την Ιταλία (από την οποία είχε χάσει) και τις «Μπλε».
Η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει στον προημιτελικό της Τρίτης (6/8) την πολύ δυνατή Αυστραλία, ενώ η Γαλλία αποκλείστηκε από τη συνέχεια.
