Πραγματοποιήθηκε η η Τελετή Απονομής των Υποτροφιών Ολυμπιακής Προετοιμασίας του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023 στο Ολυμπιακό Μέγαρο της Κύπρου, η Τελετή Απονομής των Υποτροφιών Ολυμπιακής Προετοιμασίας του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη, παρουσία του Προέδρου της ΕΟΕ Σπύρου Καπράλου και του Γενικού Γραμματέα Μανώλη Κολυμπάδη.

Στην έναρξη της τελετής, τηρήθηκε μονόλεπτος σιγή για τα θύματα του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Το πρόγραμμα αθλητικών υποτροφιών, του Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη αποτελεί θεσμό που καθιερώθηκε το 1999 και έχει ως στόχο την στήριξη αθλητών που προπονούνται με στόχο να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή και τελικά να λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στην προσπάθεια αυτή συμβάλλει φέτος για πρώτη φορά η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, μαζί με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση. Τη φετινή χρονιά χορηγήθηκαν Υποτροφίες Ολυμπιακής Προετοιμασίας για αθλητικές διακρίσεις που καταγράφηκαν το έτος 2022. Kατά την διάρκεια της τελετής αναγνώστηκαν τα ονόματα και των 68 βραβευθέντων του προγράμματος που τιμούν τα ελληνικά και κυπριακά χρώματα, και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η απονομή των Υποτροφιών, στους εννέα Κύπριους αθλητές που είναι οι : Γεώργιος Μπαλαρτζισβίλι (Τζούντο), Κάλια Αντωνίου (Κολύμβηση), Νικόλας Αντωνίου (Κολύμβηση), Μαριλένα Μακρή (Ιστιοπλοΐα), Άντρη Χριστοφόρου (Ποδηλασία), Αλέξανδρος Ζησιμίδης (Κωπηλασία), Στέφανος Νικολαΐδης (Σκοποβολή), Κωνσταντίνα Νικολάου (Σκοποβολή) και Δημήτρης Κωνσταντίνου (Σκοποβολή).

Ο κ. Σπύρος Καπράλος, μέλος της ΔΟΕ, Πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών και Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, είπε μεταξύ άλλων ότι χρόνο με το χρόνο οι υποτροφίες ολυμπιακής προετοιμασίας χάριν στις άοκνες προσπάθειες του Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη και των ανθρώπων του, δημιούργησαν γερές βάσεις, αναπτύχθηκαν, προσφέροντας σπουδαία στήριξη σε εκατοντάδες ελπιδοφόρους αθλητές και αθλήτριες.

Ο κύριος Χάρης Δαυίδ, Πρόεδρος της Επιτροπής Υποτροφιών Ολυμπιακής Προετοιμασίας Ιδρύματος Α.Γ.Λεβέντη, στο δικό του χαιρετισμό ανέφερε ότι μέσα σε αυτά τα 24 χρόνια, πολλοί υπότροφοι βρέθηκαν ανάμεσα στους καλύτερους του κόσμου : «Στο Τόκιο τα 3 από 4 μετάλλια για την Ελλάδα, όπως επίσης ένα παγκόσμιο και 2 ολυμπιακά ρεκόρ, κατέκτησαν δικοί μας υπότροφοι. Στην ίδια Ολυμπιάδα οι 11 από τους 15 αθλητές της κυπριακής ολυμπιακής αποστολής είναι σημερινοί ή παλαιότεροι υπότροφοι του προγράμματος. Είναι τιμή μας που μοιραζόμαστε τη διαδρομή σας και είναι και χαρά που στην προσπάθεια αυτή βρίσκουμε συνοδοιπόρους που μοιράζονται το ίδιο όραμα» σημείωσε.

Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ, Γεώργιος Χρυσοστόμου, στον χαιρετισμό του ανέφερε, παράλληλα, ότι με την Τελετή Απονομής στους εννέα Κύπριους αθλητές ενισχύεται η διακηρυγμένη θέση της ΚΟΕ για στήριξη τόσο της βάσης του αθλητισμού μας όσο και των αθλητών που προετοιμάζονται για να διεκδικήσουν την παρουσία τους στο μεγάλο ραντεβού στο Παρίσι το καλοκαίρι του 2024.

Η Γενική Διευθύντρια του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, Εύα Λιανού, σε χαιρετισμό της είπε ότι ο αθλητισμός ως πεδίο κοινού ενδιαφέροντος, ενότητας και εθνικής υπερηφάνειας του απανταχού ελληνισμού, λειτούργησε ως ο συνδετικός κρίκος που έφερε το Ίδρυμα Λάτση, κοντά στο πρόγραμμα υποτροφιών ολυμπιακής προετοιμασίας : «Αισθανόμαστε ιδιαίτερη τιμή που συμμετέχουμε στο Πρόγραμμα αυτό και είμαστε ευγνώμονες που από το 2016 μέχρι και σήμερα αποτελούμε μέρος της ιστορίας του. Ευγνώμονες διότι μέσα από αυτή την πρωτοβουλία μας δίνεται η ευκαιρία να συνεισφέρουμε στην πρόοδο και στην πραγμάτωση των ονείρων πολλών νέων ανθρώπων με όρους αξιοκρατίας και ισότητας».

Ακολουθεί ο Πίνακας με τα ονόματα των 68 βραβευθέντων

ΣΤΙΒΟΣ : Κορακίδης Ιωάννης (Σφυροβολία), Τριανταφύλλου Ηλιάνα (Άλμα επί Κοντώ), Ντρισμπιώτη Αντιγόνη (Βάδην 20 Km & 35 Km), Εμμανουηλίδου Πολυνίκη (60μ., 100μ, 200μ,), Τζένγκο Ελίνα (Ακοντισμός), Φραντζεσκάκης Χρήστος (Σφυροβολία), Φιλιππίδου Δέσποινα-Αρετή (Δισκοβολία), Παπαμιχαήλ Αλέξανδρος (Βαδην 20 Km & 50 Km).

TZOYNTO : Τελτσίδου Ελισάβετ, Μπαλαρτζισβίλι Γιώργος

ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ : Γκορίλα Ανατολή-Μάρθα

ΤΡΑΜΠΟΛΙΝΟ : Σαββίδης Νικόλαος / Γράψας Μάριος / Λίλα Κασάπογλου

ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ : Σαρβανάκη Θεοπούλα, Τεληκωστόγλου Απόστολος, Ραψομανίκης Διονύσιος

ΑΝΤΙΠΤΕΡΙΣΗ : Σωτηρίου Γραμματούλα

ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ :Λάκη Μιχαέλα

ΠΥΓΜΑΧΙΑ :Παπαδάτου Όλγα

ΠΑΛΗ : Πρεβολαράκη Μαρία, Κουγιουμτζίδης Γεώργιος, Ιωσηφίδης Νικόλαος

ΚΑΝΟΕ – ΚΑΓΙΑΚ : Μοστίτσογλου Όμηρος Μαρίνος

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ : Βαζαίος Ανδρέας, Γκολομέεβ Κριστιάν, Ντουντουνάκη Άννα, Χρήστου Απόστολος, Μάρκος Δημήτριος, Αντωνίου Κάλια, Αντωνίου Νικόλαος, Μακρυγιάννης Ευάγγελος

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ : Πλατανιώτη Ευαγγελία

ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ : Ανθίνος Θεόφιλος

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ : Παπαδημητρίου Δημήτριος, Μακρή Μαριλένα

ΞΙΦΑΣΚΙΑ : Γεωργιάδου Δέσποινα, Γκουντούρα Θεοδώρα

ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ : Γεωργοπούλου Σοφία

ΜΟΝΤΕΡΝΟ ΠΕΝΤΑΘΛΟ : Νάσκαρη Αριάδνη

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ : Μπρέτας Σωτήριος, Χριστοφόρου Άντρη

ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ : Λαυρεντάκης – Ρηγάκης Φίλιππος

ΙΠΠΑΣΙΑ : Τουλούπης Άγγελος

ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ : Κωνσταντινόπουλος Κωνσταντίνος

ΕΝΟΡΓΑΝΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ : Ηλιόπουλος Νικόλαος

ΡΥΘΜΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ : Λύτρα Παναγιώτα

ΑΛΠΙΚΗ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΑ : Αντωνίου Ιωάννης

ΝΙΚΗΤΕΣ 39ου ΚΛΑΣΣΙΚΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ : Κωνσταντινοπούλου Βασιλική, Πιτσώλης Χαράλαμπος

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ : Ντούσκος Στέφανος, Ζησιμίδης Αλέξανδρος, Παπακωνσταντίνου Αντώνιος, Γκαϊδατζής Πέτρος, Κοντού Δήμητρα Ελένη / Αναστασιάδου Ευαγγελία, Μπούρμπου Χριστίνα / Φράγκου Ευαγγελία, Καλανδαρίδης Ιωάννης / Παλαιοπάνος Αθανάσιος, Φίτσιου Ζωή.

ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ : Μίτας Ευθύμιος, Μαυρομμάτης Νικόλαος, Κορακάκης Διονύσιος, Νικολαΐδης Στέφανος, Κατζουράκη Εμμανουέλα, Νικολάου Κωνσταντίνα, Κωνσταντίνου Δημήτρης

backtotop