Καπράλος: «Η Πολωνία θα διοργανώσει με επιτυχία το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός στην Ευρώπη το 2023»

O Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος με την ιδιότητα του Προέδρου των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών είχε συναντήσεις στην Πολωνία με την Οργανωτική Επιτροπή των Ευρωπαϊκών Αγώνων «Κρακοβία Μαλοπόλσκα 2023», τρεις μήνες πριν από την έναρξη τους.
Μιλώντας στη συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής των ΕΟΕ και της Οργανωτικής Επιτροπής, ο κ. Καπράλος τόνισε: «Απομένουν λιγότερες από 100 ημέρες για τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του 2023 και η Αφή της Φλόγας της Ειρήνης στη Ρώμη απέχει μόλις δύο εβδομάδες. Η Οργανωτική Επιτροπή έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο από την τελευταία μας επίσκεψη τον Οκτώβριο. Είμαι βέβαιος ότι, με την υποστήριξη των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών και των Αθλητικών Ομοσπονδιών, οι διοργανωτές και η Πολωνική Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή θα διοργανώσουν με επιτυχία το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός στην Ευρώπη το 2023. Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στα μέλη της Συντονιστικής μας Επιτροπής και τους Πολωνούς διοργανωτές για τη σκληρή δουλειά και την αφοσίωσή τους σε αυτές τις δύσκολες και ταραγμένες στιγμές στην Ευρώπη».
Η τρίτη έκδοση των Ευρωπαϊκών Αγώνων θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 21 Ιουνίου και 2 Ιουλίου 2023. Θα υπάρχουν 26 αθλήματα με 18 Ολυμπιακά και οκτώ μη Ολυμπιακά αθλήματα και αναμένεται να λάβουν μέρος περισσότεροι από 7.000 αθλητές. Η Κρακοβία θα είναι ο κύριος κόμβος των Αγώνων με 11 διαφορετικές πόλεις να φιλοξενούν αθλήματα.

backtotop