Θλίψη στην ΕΟΕ για το θάνατο του Γιάννη Ιωαννίδη

Ενας σπουδαίος άνθρωπος του αθλητισμού και κυρίως του μπάσκετ, ο Γιάννης Ιωαννίδης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών, έχοντας επί 6 δεκαετίες προσφέρει πολλά ως αθλητής, προπονητής και πολιτικός προϊστάμενος του αθλητισμού.

Ο Ιωαννίδης αγωνίστηκε στην ομάδα μπάσκετ του Αρη, από το 1959 μέχρι το 1978. Ως προπονητής, συγκαταλέγεται στους κορυφαίους της Ελλάδας, κατακτώντας συνολικά 12 πρωταθλήματα και έξι Κύπελλα. Είχε διατελέσει δύο φορές προπονητής της Εθνικής ανδρών, με την πρώτη να ήταν το 1980-81 και τη δεύτερη το 2002-03, ενώ είχε φορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο και ως παίκτης.

Η πρώτη του δουλειά ως προπονητής ήταν στον πάγκο του Άρη τη σεζόν 1978-79, ενώ τα επόμενα δύο χρόνια εργάστηκε στον Γ.Σ. Λάρισας. Το 1982 επέστρεψε στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, παραμένοντας μέχρι το 1990 και δημιουργώντας -μαζί με τους Γκάλη και Γιαννάκη- τον “Αυτοκράτορα” του ελληνικού μπάσκετ.

Από το 1991 μέχρι το 1996 ήταν στον πάγκο του Ολυμπιακού ενώ την επόμενη διετία βρέθηκε στον πάγκο της ΑΕΚ του Γιάννη Φιλίππου, την οποία και οδήγησε μέχρι τον τελικό της Euroleague. Η σεζόν 1999/00 επέστρεψε στους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι αποτελέσαν και την τελευταία δουλειά σε σύλλογο. Είχε προπονήσει ακόμα τον Γυμναστικό Σύλλογο Λάρισας.

Στη συνέχεια, ασχολήθηκε με τη πολιτική, αφού το 2004 εκλέχθηκε βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, θέση που διατήρησε μέχρι και το 2015. Το 2007 ορίστηκε υφυπουργός Πολιτισμού.

O Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος και ο Γενικός Γραμματέας Μανώλης Κολυμπάδης εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους στην οικογένεια και στους οικείους του εκλιπόντος.

backtotop