Αιμιλία Τσουλφά

Ολυμπιακά Μετάλλια
1G
Ιστιοπλοΐα

Χρυσό Μετάλλιο, 21 Αυγούστου 2004, Σοφία Μπεκατώρου – Αιμιλία Τσουλφά, Κατ. 470. Αθήνα 2004

Τα δύο κορίτσια ήταν το μεγάλο φαβορί για τη νίκη στη κατηγορία σκαφών 470 και φρόντισαν νωρίς – νωρίς μάλιστα να επιβεβαιώσουν τα προγνωστικά. Και όμως, ο τραυματισμός και η αποθεραπεία στη μέση της Σοφίας Μπεκατώρου έμοιαζε για εφιάλτη. Κανείς δεν μπορούσε να υποστηρίξει με σιγουριά ότι ο κίνδυνος μιας υποτροπής είχε εξαφανιστεί παντελώς. Με ελλιπή λοιπόν προετοιμασία αλλά με τρομερή εμπειρία και αυτοπεποίθηση, το ελληνικό σκάφος πήρε το χρυσό μετάλλιο και οι τέσσερις φορές παγκόσμιες πρωταθλήτριες έδειξαν και πάλι την σπουδαία αξία τους. Μάλιστα δεν χρειάστηκε να φθάσουν μέχρι την τελευταία ιστιοδρομία για να μάθουν την τελική τους θέση. Πήραν το χρυσό μετάλλιο από την παραμονή της ολοκλήρωσης της κατηγορίας 470.

Η κατάταξη Ελλάς (Μπεκατώρου – Τσουλφά) 38 βαθμοί Ισπανία (Ντουφρένθε – Αθον) 62 Σουηδία (Τόργκερσον – Ζάτρισον) 63 Σλοβενία (Ντέκλεβα – Μάουτσετς) 65 ΗΠΑ (Μακ Ντάουελ – Κίλσολουιγκ) 84 Δανία (Βάρμτ – Μέεμαν) 89 Βρετανία (Μπάσαντοουν – Χόμπσον) 91 Ρωσία (Ιλιένκο – Γκαπάνοβιτς) 94.

Τι είπε..

«Τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους. Ήμασταν οι καλύτερες σε αυτούς τους αγώνες. Το χρυσό μετάλλιο δεν είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς μόνο τεσσάρων χρόνων. Υπήρξαν και άλλα τέσσερα χρόνια πριν το Σίδνεϊ, αλλά εκεί δεν καταφέραμε να φθάσουμε στη διάκριση. Μετά τον τραυματισμό της Σοφίας, δουλέψαμε πολύ για τρεις μήνες, αποκτήσαμε περισσότερες τεχνικές γνώσεις και όλα αυτά μας ένωσαν ακόμα περισσότερο»

21 Αυγούστου 2004

backtotop