Μίλτος Τέντογλου

Ολυμπιακά Μετάλλια
1G
Στίβος

Χρυσό μετάλλιο, 2 Αυγούστου 2021, άλμα εις μήκος. Τόκιο 2020

Ο Μίλτος Τεντόγλου αναδείχθηκε χρυσός Ολυμπιονίκης στον τελικό του μήκους ανδρών, με άλμα στα 8.41 μ., επίδοση που έπιασε στο 6ο και τελευταίο άλμα του ανατρέποντας όλα τα δεδομένα, καθώς μέχρι εκείνο το σημείο ήταν 4ος στην κατάταξη.

Μετά από ένα απίστευτο σε εξέλιξη αγώνα, ο Έλληνας πρωταθλητής χρειάστηκε να φτάσει στο τελευταίο άλμα του για να κάνει την τέλεια «πτήση», επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του κορυφαίου άλτη με τον οποίο πήγε στο Τόκιο, μετά το 8.60 που είχε την ίδια χρονιά ως καλύτερη επίδοση στον κόσμο.

Κάνοντας το τέλειο άλμα στην 6η προσπάθειά του ο Μίλτος Τεντόγλου όχι μόνο ξαναμπήκε στα μετάλλια, αλλά κατέκτησε το χρυσό  σε μία ιστορική στιγμή για τον ελληνικό στίβο, καθώς ήταν και το πρώτο μετάλλιο που κατέκτησε Έλληνας αθλητής στο μήκος σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τι είπε..

«Δεν το περίμενα να κερδίσω, ειδικά έτσι όπως εξελίχθηκε ο αγώνας. Ήμουν τυχερός σήμερα, αλλά και άτυχος μαζί, γιατί δεν έκανα καθόλου καλά άλματα στην αρχή. Δεν ξέρω γιατί ήταν έτσι οι πρώτες πέντε προσπάθειές μου. Ήταν… χάλια. Δεν ξέρω τι έπαθα. Σαν να είχα αγχωθεί, δεν ξέρω…. Στο τέλος έκανα ακριβώς την ίδια επίδοση με τον πρώτο. Σήμερα ο Χουάν Μιγκέλ Ετσεβαρία ήταν καλύτερος από μένα, νιώθω λίγο κάπως που κέρδισα. Νιώθω τυχερός.”

2 Αυγούστου 2021

backtotop