Λευτέρης Πετρούνιας

Ολυμπιακά Μετάλλια
1G 1B
Γυμναστική

Χρυσό μετάλλιο, 15 Αυγούστου 2016, κρίκοι. Ρίο 2016

Ο Λευτέρης Πετρούνιας άγγιξε την τελειότητα στην εκπληκτική του προσπάθεια στον τελικό των κρίκων στο Ρίο της Βραζιλίας. Ο Πετρούνιας ενθουσίασε με το πρόγραμμα του τους κριτές, καθώς παρουσίασε ένα πρόγραμμα με μεγάλο βαθμό δυσκολίας και το εκτέλεσε άψογα μέχρι το τέλος. Οι κριτές των βαθμολόγησαν με 16.000 και έτσι το μόνο που είχε να κάνει ήταν να περιμένει να τελειώσουν οι συναθλητές του το πρόγραμμά τους, για να κρεμάσει το Ολυμπιακό μετάλλιο στο στήθος του. Ο Βραζιλιάνος Ζανέτι, χρυσός Ολυμπιονίκης στο Λονδίνο, αγωνίστηκε τελευταίος και οι κριτές του έδωσαν 15.766 και βγήκε 2ος. Οι δύο μεγάλοι πρωταγωνιστές αγκαλιάστηκαν αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Ο Ρώσος Αμπλιαζίν συγκέντρωσε 15.700 και ανέβηκε στο 3ο σκαλί του βάθρου.

 

Χάλκινο μετάλλιο, 2 Αυγούστου 2021, κρίκοι. Τόκιο 2020

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο ο Λευτέρης Πετρούνιας. Ο πρωταθλητής των κρίκων βαθμολογήθηκε με 15,200, ωστόσο ένα βήμα στην έξοδο του στοίχισε το χρυσό μετάλλιο. Ο πρωταθλητής των κρίκων εκτέλεσε το εντυπωσιακό πρόγραμμά του και ανέβηκε στην 3η θέση του βάθρου, ενώ στις δύο πρώτες θέσεις του ολυμπιακού βάθρου ανέβηκαν οι Λιου Γιάνγκ (Κίνα) με 15, 500 και Χάο Γιόου (Κίνα) με 15,300.

Με το χρυσό και το χάλκινο μετάλλιο είναι ο Έλληνας αθλητής της ενόργανης με τις περισσότερες διακρίσεις σε Ολυμπιακούς Αγώνες ύστερα από τον έτερο «άρχοντα των δαχτυλιδιών», τον Δημοσθένη Ταμπάκο, που έχει κατακτήσει ένα ασημένιο (2000) και ένα χρυσό (2004) στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση.

Τι είπε..

«Σε κάθε δήλωσή μου λέω ότι οι Έλληνες έχουμε την ψυχή να πάμε εκεί που μας αξίζει και αυτό ήρθαμε να αποδείξουμε και εδώ. Για μένα, το να ακούγεται ο εθνικός ύμνος είναι ότι σημαντικότερο. Αφιερώνω αυτό το μετάλλιο στον πατέρα μου, τον προπονητή μου και σε όλη την Ελλάδα. Δεν υπάρχει κάποιο μυστικό για την επιτυχία αυτή. Έχουμε δουλέψει πάρα πολύ, έχουμε προετοιμαστεί καλά, είχαμε υπομονή, είχαμε και λίγη τύχη που πάντα χρειάζεται και ευτυχώς πήγαν όλα καλά».

15 Αυγούστου 2016

backtotop