Εθνική Ομάδα Υδατοσφαίρισης Ανδρών (2020)

Ολυμπιακά Μετάλλια
1S
Υγρός Στίβος

Ασημένιο μετάλλιο, 8 Αυγούστου 2021, Υδατοσφαίριση, Τόκιο 2020

Η Εθνική ομάδα πόλο με παίκτες τους Μάνο Ζερδεβά, Κωνστανστίνο Γενηδουνιά, Δημήτρη Σκουμπάκη , Μάριο Καπότση, Γιάννη Φουντούλη, Αλέξανδρο Παπαναστασίου, Γιώργο Δερβίση, Στέλιο Αργυρόπουλο , Κωνσταντίνο Μουρίκη, Χριστόδουλο Κολόμβο, Κωνσταντίνο Γκιουβέτση, Άγγελο Βλαχόπουλο, Κωνσταντίνο Γαλανίδη και προπονητή τον Θοδωρή Βλάχο ανέβηκε στο βάθρο για πρώτη φορά στην ιστορία του αθλήματος έχοντας κάνει ένα τεράστιο τουρνουά, καθώς παρέμεινε αήττητη μέχρι τον τελικό.

Η Εθνική πόλο αντιμετώπισε με σθένος την πανίσχυρη Σερβία, όμως λύγισε στο τέλος και ηττήθηκε με 13-10 στον μεγάλο τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Η σπουδαία ομάδα πάλεψε μέχρι το τελευταίο λεπτό κόντρα στη Σερβία που είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο Ρίο το 2016, όμως δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη γράφοντας ωστόσο Ιστορία, με την κατάκτηση του πρώτου μεταλλίου για το άθλημα της υδατοσφαίρισης σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τι είπε..

Ο Γιάννης Φουντούλης είχε κάθε λόγο να είναι χαρούμενος για αυτή τη σπουδαία διάκριση, ωστόσο με την αναφορά του στα θλιβερά γεγονότα με τις πυρκαγιές, οι οποίες έπλητταν την Ελλάδα εκείνες τις ημέρες, ο αρχηγός της ομάδας έδειξε το μεγαλείο του ήθους του μέσα από τη δήλωσή του:

“Δεν ξέρω τι να πω, έχω χάσει τα λόγια μου. Είμαστε δεκατρία άτομα, με τους προπονητές μας. Μόνο στα πιο τρελά μας όνειρα φανταζόμασταν όλο αυτό. Δεν έχω λόγια να εκφράσω τι νιώθω αυτή τη στιγμή. Σήμερα γράφτηκε ιστορία, το μόνο που μας μένει είναι με τι γράμματα θα την γράψουμε μετά.

Ειλικρινά, με ό,τι συμβαίνει στη χώρα έχουμε επηρεαστεί όλοι πάρα πολύ. Πίσω στην Ελλάδα κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, δεν πιστεύω ότι μια νίκη μπορεί να απαλύνει τον πόνο για ό,τι συμβαίνει. Μας θλίβει ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα, ευχόμαστε να μην κινδυνεύσει κανείς. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, ζητάμε προκαταβολικά ένα “συγγνώμη” για τη χαρά και τον ενθουσιασμό μας. Με όλο τον σεβασμό, θα πανηγυρίσουμε αυτή την επιτυχία και θα σκεφτούμε όσα γίνονται πίσω στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχει πιο μεγάλη στιγμή στην καριέρα ενός αθλητή, καταφέραμε κάτι που δεν έχει ξαναγίνει. Είμαι περήφανος που είμαι εδώ και εκπροσωπώ τη χώρα μου, καταφέραμε να μνημονεύεται αυτό εδώ, να αποτελεί ορόσημο και να μας ενώνει για όλη μας τη ζωή”

8 Αυγούστου 2021

backtotop