Έλλη Μυστακίδου

Ολυμπιακά Μετάλλια
1S
Ταεκβοντό

Ασημένιο Μετάλλιο, 28 Αυγούστου 2004, Έλλη Μυστακίδου Κατ. -67κ. Αθήνα 2004

Η Έλλη Μυστακίδου από τα Γιαννιτσά ξεκίνησε τους αγώνες της το πρωί της 28ης Αυγούστου, στη κατηγορία 67 κιλών, με μοναδικό στόχο την κατάκτηση ενός μεταλλίου. Φάνηκε ότι και το ήθελε πολύ και το πίστευε με αποτέλεσμα σε κάθε της αγώνα να δίνει όλες της τις δυνάμεις. Έφθασε στον μεγάλο τελικό με τρεις νίκες που ήρθαν επί των Γουιόνγκι (Ν.Ζηλανδία) 4-0, Χουάρες (Γουατεμάλα) 6-4 και Ριβέρο (Φιλιππίνες) 3-2. Το χρυσό μετάλλιο κρίθηκε στη συνάντηση εναντίον της Κινέζας Ουέι Λούο και χάθηκε με 7-6 στα σημεία αν και η Ελληνίδα πρωταθλήτρια προηγήθηκε στα σημεία, σε κάποια στιγμή του αγώνα.

Η κατάταξη: Λούο (Κίνα) Μυστακίδου (Ελλάς) Χουάγκ (Ν.Κορέα) Χουάρες (Γουατεμάλα) Ριβέρο (Φιλιππίνες) Ντίας (Π.Ρίκο) Σολέιμ (Νορβηγία) Γουιόνγκι (Ν.Ζηλανδία)

Τι είπε..

«Έδωσα μεγάλες μάχες και στον τελικό ήθελα το χρυσό μετάλλιο, μόνο το χρυσό μετάλλιο. Είμαι πικραμένη για αυτό αφού ο κόσμος άξιζε να το πανηγυρίσει. Είναι ωστόσο επίσης σημαντικό που κατάφερα να ανέβω στο βάθρο των νικητών. Ένοιωθα καλά από το πρωί του αγώνα και ήξερα ότι μπορούσα να τα καταφέρω. Είχα δουλέψει σκληρά τέσσερα χρόνια. Ξέρω ότι έδωσα όλες μου τις δυνάμεις».

28 Αυγούστου 2004

backtotop