Μιχάλης Μουρούτσος

Ολυμπιακά Μετάλλια
1G
Ταεκβοντό

Χρυσό Μετάλλιο, 27 Σεπτεμβρίου 2000, Μιχάλης Μουρούτσος Κατ. -58κ. Σίδνεϊ 2000

Η εμφάνιση του 20χρονου Μιχάλη Μουρούτσου και η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στη κατηγορία 58 κιλών ήταν μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις και στιγμές για τα ελληνικά χρώματα στο Σίδνεϋ. Ίσως μόνο ο ίδιος και ο προπονητής του περίμεναν κάποια διάκριση , που όμως ήρθε και ήταν και η κορυφαία. Στον μεγάλο τελικό έφθασε με τρεις νίκες και μάλιστα στις δύο από αυτές ξεκίνησε τον αγώνα χάνοντας με 0-1 στα σημεία. Ο Μουρούτσος είχε όμως το κουράγιο να ξεπεράσει και αυτό το μειονέκτημα και με καρδιά να αντεπιτεθεί με στόχο τη νίκη. Επικράτησε λοιπόν του Αιγύπτιου Αμπάντα με 5-0 σημεία και των Χουάγκ (Ταιπέι) και Ταραμπουρέλι (Αργεντινή) με 2-1, πριν συναντηθεί στον τελικό με τον 27χρονο Ισπανό Γκαμπριέλ Εσπάρθα. Αν και πάλι ξεκίνησε με 0-1σε βάρος του σημεία, ο Έλληνας πρωταθλητής που ήξερε ότι ήδη είχε εξασφαλίσει το ασημένιο μετάλλιο, αγωνίστηκε σωστά και ψύχραιμα, προκειμένου να γυρίσει το σκορ. Τα κατάφερε περίφημα και αμέσως μετά τη νίκη του με 4-2 στα σημεία, έκανε και το γύρο του θριάμβου.

Η κατάταξη: Μουρούτσος (Ελλάς) Εσπάρθα (Ισπανία) Χουάνγκ (Ταιπέι) Ταραμπουρέλι (Αργεντινή) Σέκατ (Μαρόκο) Σαλίμ (Ουγγαρία) Αμπάντα (Αίγυπτος)

Τι είπε..

«Νοιώθω τρομερά όμορφα, το απόλυτο όνειρο μου, που είχα βαθιά κρυμμένο μέσα μου, έγινε πραγματικότητα. Για να είμαι ειλικρινής αυτό το μετάλλιο το περίμενα το 2004 στην Αθήνα αλλά μου προέκυψε νωρίτερα. Δεν ανησύχησα καθόλου όταν ο Ισπανός προηγήθηκε στο σκορ. Ξέρω ότι η ήττα είναι μέσα στον αθλητισμό και εγώ ήμουνα ικανοποιημένος από το ασημένιο μετάλλιο και δεν είχα άγχος. Έτσι ήμουνα ήρεμος σε όλη τη διάρκεια του τελικού με αποτέλεσμα να έρθει και το χρυσό μετάλλιο.»

27 Σεπτεμβρίου 2000

backtotop