Δημήτρης Μούγιος

Ολυμπιακά Μετάλλια
1S
Κωπηλασία

Ασημένιο Μετάλλιο, 17 Αυγούστου 2008, Βασίλης Πολύμερος – Δημήτρης Μούγιος, Διπλό σκιφ ελαφρών βαρών. Πεκίνο 2008

Το πρώτο μετάλλιο της ελληνικής κωπηλασίας σε Ολυμπιακούς Αγώνες ήρθε το 2004 στην Αθήνα. Τέσσερα χρόνια αργότερα, στο Πεκίνο ήρθε και το δεύτερο –ασημένιο αυτή τη φορά- με κοινό παρανομαστή μάλιστα τον πρωταθλητή Βασίλη Πολύμερο. Στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών και τον Δημήτρη Μούγιο αντί του Νίκου Σκιαθίτη στο πλευρό του, το ελληνικό δίδυμο με θάρρος, πείσμα και δύναμη κέρδισε τη δεύτερη θέση. Ήταν ένας σπουδαίος αγώνας, συγκλονιστικός στην εξέλιξη του, ιδιαίτερα στα τελευταία μέτρα όπου μέτρησε η ψυχή.

Μ.Βρετανία 6.10.99 Ελλάς 6.11.72 Δανία 6.12.45 Ιταλία 6.16.15 Κίνα 6.16.69 Κούβα 6.19.96

Τι είπε..

Βασίλης Πολύμερος: « Αν είχαμε λίγα ακόμα μέτρα ίσως κερδίζαμε και το χρυσό, ίσως να χάναμε και το ασημένιο, ποτέ δεν ξέρεις πότε θα σε προδώσουν οι δυνάμεις σου στην κωπηλασία. Δεν παίζεις με αυτά. Στο τέλος το παλέψαμε αλλά δεν προλάβαμε. Δουλέψαμε πολύ σκληρά για να φθάσουμε μέχρι εδώ»


Μούγιος: «Ήταν συνειδητή η επιλογή μου να ασχοληθώ με την κωπηλασία και είχα την τύχη να συνεργαστώ με τον Βασίλη, που αποτελεί την ιστορία του αθλήματος στην Ελλάδα. Η αύρα που μου έδωσε ήταν κάτι παραπάνω από ευνοική και του χρωστάω πολλά».

17 Αυγούστου 2008

backtotop