Αρτιόμ Κιουρεγκιάν

Ολυμπιακά Μετάλλια
1B
Πάλη

Χάλκινο Μετάλλιο, 25 Αυγούστου 2004, Αρτιόμ Κιουρεγκιάν Κατ. 55κ. Αθήνα 2004

Όπως το 2000 στο Σίδνεϋ, έτσι και το 2004 στην Αθήνα, η ελληνική πάλη κατέκτησε ένα χάλκινο μετάλλιο. Αυτή τη φορά στην ελληνορωμαϊκή πάλη και στη κατηγορία 55 κιλών, χάρις στον Αρτιόμ Κιουρεγκιάν. Ο μικροκαμωμένος παλαιστής έφθασε στην επιτυχία με τέσσερις νίκες και μία ήττα στο ενεργητικό του. Μάλιστα, στους τρείς πρώτους αγώνες του, δεν παραχώρησε ούτε σημείο στους αντιπάλους του. Κέρδισε κατά σειρά τους Νίμπλομ (Δανία) 3-0, Χαλίλοφ (Κιργιστάν) 4-0 και Σένγκ (Κίνα) 3-0 και πήρε τη πρώτη θέση στο γκρούπ του. Στον ημιτελικό έπαιξε , σχεδόν από την αρχή, με πρόβλημα τραυματισμού, κόντρα στον Ρώσο Γκαιντάρ Μαμενταλίεφ, όπου και έχασε με 3-1 σημεία. Στον μικρό τελικό αγωνίστηκε με τρομερή ψυχή και δύναμη αιφνιδιάζοντας τον αντίπαλο του, τον Ουκρανό Αλεξέι Βακουλένκο. Το τελικό σκορ 6-1 στα σημεία μαρτυρεί την καταφανή ανωτερότητα του Έλληνα πρωταθλητή.

Η κατάταξη: Μάγιορος (Ουγγαρία) Μαμενταλίεφ (Ρωσία) Κιουρεγκιάν (Ελλάς) Βακουλένκο (Ουκρανία) Ρίβας (Κούβα) Τσοτσούα (Γεωργία) Ιμ (Ν.Κορέα) Νίμπλομ (Δανία)

Τι είπε..

«Ήθελα το χρυσό μετάλλιο, αυτός ήταν ο στόχος μου από την αρχή αλλά όμως ο τραυματισμός μου στον ημιτελικό με άφησε εκτός τελικού. Εκεί νομίζω έχασα το χρυσό μετάλλιο. Ωστόσο , δεν μπορώ να πω, και το χάλκινο μετάλλιο καλό είναι, είμαι ευχαριστημένος. Ξέρω ότι έδωσα και τη ψυχή μου σε αυτούς τους αγώνες».

25 Αυγούστου 2004

backtotop