'Αννα Κορακάκη

Ολυμπιακά Μετάλλια
1G 1B
Σκοποβολή

Χάλκινο μετάλλιο, 7 Αυγούστου 2016, Αεροβόλι Πιστόλι 10 μ. Ρίο 2016

Η Άννα Κορακάκη, πρωταθλήτρια της σκοποβολής, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό του αεροβόλου πιστολιού 10 μέτρων. Η 20χρονη Κορακάκη έφερε το πρώτο μετάλλιο για την χώρα μας στο εν λόγω άθλημα, μετά από σχεδόν έναν αιώνα και συγκεκριμένα από το 1920, όταν η Ολυμπιακή ομάδα, κατέκτησε το αργυρό, στο αυτόματο πιστόλι από 30 μέτρα. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Κινέζα Ζανγκ Μενγκχούε, ενώ το ασημένιο πήρε η Ρωσίδα Βιταλίνα Μπατσαράσκινα.

Χρυσό μετάλλιο, 9 Αυγούστου 2016, Πιστόλι 25 μ. Ρίο 2016

Η 20χρονη πρωταθλήτρια από την Δράμα, στην πρώτη συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς έγραψε ιστορία στο Ρίο αφού κερδίζοντας το χρυσό στο πιστόλι 25μ έγινε η πρώτη αθλήτρια της χώρας μας που κέρδισε δύο μετάλλια στην ίδια διοργάνωση. Η Άννα Κορακάκη, που είναι η μικρότερη σε ηλικία από τις φιναλίστ στο πιστόλι 25μ κατάφερε να νικήσει με 8-6 τη Μόνικα Καρς (Γερμανία) που κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο. Το χάλκινο μετάλλιο το κέρδισε η Γκέρμπερ (Εβλετία) .

Η Άννα Κορακάκη πέρασε πρώτη στους προκριματικούς και δεύτερη στα ημιτελικά. Επίσης, έγινε η πρώτη αθλήτρια μετά από 100 χρόνια που κατακτά δύο μετάλλια στην ίδια διοργάνωση. Τελευταίος ήταν ο Κωνσταντίνος Τσικλητήρας το 1912 στη Στοκχόλμη. Παράλληλα, είναι το πρώτο χρυσό μετάλλιο της Ελλάδας μετά από δώδεκα χρόνια, αφού τόσο στο Πεκίνο (2008) όσο και στο Λονδίνο (2012) η χώρα μας είχε περιοριστεί σε ασημένια και χάλκινα.

backtotop