Στέφανος Ντούσκος

Ολυμπιακά Μετάλλια
1G
Κωπηλασία

Χρυσό μετάλλιο, 30 Ιουλίου 2021, απλό σκίφ, Τόκιο 2020

Ο Στέφανος Ντούσκος στέφθηκε Ολυμπιονίκης του απλού σκιφ στους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020. Ο Γιαννιώτης κωπηλάτης χάρισε το πρώτο μετάλλιο στην Ελλάδα και μάλιστα χρυσό, το οποίο είναι και το πρώτο χρυσό μετάλλιο της ελληνικής κωπηλασίας σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Με χρόνο 6:40.45 και μία απίστευτη κούρσα, ο Ντούσκος έκανε και Ολυμπιακό ρεκόρ, καταρρίπτοντας αυτό του Μάχε Ντρίσντεϊλ (6:41.34) από τους Ολυμπιακούς του Ρίο το 2016.

Στην κούρσα του τελικού, ο 24χρονος Στέφανος Ντούσκος πέρασε πρώτος στα 1.000 μέτρα και έκτοτε δεν έχασε την πρωτοπορία κωπηλατώντας σταθερά προς το… ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Τι είπε..

“ Σκεφτόμουν να πάρω ένα μετάλλιο, δεν ήξερα το χρώμα. Είδα ότι στα 800 μέτρα ήμουν τέταρτος και έκανα μια αλλαγή και προσπάθησα να κρατηθώ μπροστά. Με τον προπονητή μου είπαμε να βλέπουμε τα τρία πληρώματα πίσω κι έτσι προσπάθησα να είμαι στη πρώτη τριάδα. Μετά βγήκα μπροστά και προσπάθησα να κρατήσω τους αντίπαλους μου και είμαι πολύ χαρούμενος που τα κατάφερα. Έδωσα τα πάντα και η προπόνηση όλη αυτή που έχω ρίξει και η προσπάθεια βγήκε! Στα τελευταία μέτρα σκεφτόμουν το μετάλλιο και έλεγα Χρυσό από μέσα μου!»

30 Ιουλίου 2021

backtotop