Πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες για δύο πληρώματα στην κωπηλασία

Iστορική μέρα για την ελληνική κωπηλασία που θα συμμετάσχει με δυο ακόμη πληρώματα στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού μετά τις σπουδαίες προκρίσεις στην τελική προολυμπιακή ρεγκάτα της Λουκέρνης των δυο διπλών σκιφ ελαφρών βαρών ανδρών και γυναικών με τους Αντώνη Παπακωνσταντίνου-Πέτρο Γκαϊδατζή και Ζωής Φίτσιου Μιλένα Κοντού.

Έτσι πλέον την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν στο κορυφαίο γεγονός του καλοκαιριού τέσσερα πληρώματα ισοφαρίζοντας το ρεκόρ περισσότερων συμμετοχών σε Ολυμπιακούς αγώνες του 2012 στο Λονδίνο όταν και τότε είχαν συμμετάσχει τέσσερις γαλανόλευκες βάρκες.

Παράλληλα τα δυο διπλά θα είναι στους τελευταίους Ολυμπιακούς Αγώνες που υπάρχουν στο πρόγραμμα αγωνίσματα ελαφρών βαρών αφού από το 2028 στο Λος Άντζελες καταργούνται και τη θέση τους θα πάρουν τα αγωνίσματα της Παράκτιας κωπηλασίας.

Ο ελληνικός θρίαμβος σήμερα ήρθε υπό συνεχή βροχή στη λίμνη της Λουκέρνης. Αρχικά η 19χρονη εορτάζουσα (ως Μαρία-Ελένη) Μιλένα Κοντού μαζί με την μαχητική και πολύπειρη Ζωή Φίτσιου που ξεκίνησαν δυναμικά τον τελικό και αφού αποσπάστηκαν μαζί με τη βάρκα της Γαλλίας από τις αντιπάλους τους έμειναν ως τον τερματισμό για να πάρουν το πολυπόθητο δεύτερο εισιτήριο για το Παρίσι.

Λίγα λεπτά αργότερα οι Αντώνης Παπακωνσταντίνου και Πέτρος Γκαϊδατζής , ένα πλήρωμα που εδώ και τέσσερα χρόνια έχει ξεκινήσει αυτή τη προετοιμασία , μπήκαν πολύ δυνατά στον τελικό και κατάφεραν να οδηγούν την κούρσα στο μεγαλύτερος μέρος της . Λίγα μέτρα πριν τον τερματισμό κι ενώ όλα είχαν κριθεί η βάρκα της Γαλλίας  έπαιρνε μια άνευ σημασίας νίκη και μαζί με το ελληνικό πλήρωμα την σπουδαία πρόκριση για τους Ολυμπιακούς αγώνες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και για τους τέσσερις αθλητές θα είναι οι πρώτοι Ολυμπιακοί αγώνες στη καριέρα τους. Πολλά συγχαρητήρια από όλη την κωπηλατική οικογένεια.

Nέες επιχορηγήσεις της ΕΟΕ 146.148 ευρώ για Ολυμπιακή Προετοιμασία σε αθλητές και αθλήτριες

H Oλομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στην τελευταία συνεδρίαση της, ενέκρινε ομόφωνα τις προτάσεις της Επιτροπής Ολυμπιακής Προετοιμασίας  και θα δώσει 146.128 ευρώ για Ολυμπιακή Προετοιμασία ενόψει των Αγώνων στο Παρίσι, στους παρακάτω αθλητές και αθλήτριες:

Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία: 26.000 ευρώ στον Λευτέρη Πετρούνια, την Παναγιώτα Λύτρα και την Εθνική ομάδα Ρυθμικής Γυμναστικής στο ανσάμπλ.

Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία: 90.900 ευρώ για τους Βύρωνα Κοκκαλάνη, Κάμερον – Αλέξανδρο Μαραμενίδη, Αριάδνη Σπανάκη και Οδυσσέα Σπανάκη.

Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας: 11.000 για τον Γιώργο Μπούγλα

 Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης: 16.220 για τους Μαρία Πρεβολαράκη, Νταουρέν Κουρουγκλίεβ, Ηλία Παγκαλίδη, Μιχάλη Ιωσηφίδη, Νικόλαο Ντουνιά, Γιώργο Πρεβολαράκη και Γιώργο Κουγιουμτσίδη.

 Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας: 2.028 ευρώ.

Από την αρχή της χρονιάς η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή έχει δώσει 1.167.522 ευρώ για Ολυμπιακή Προετοιμασία, σε αθλητές και αθλήτριες της Προολυμπιακής ομάδας.

backtotop