
Η Κρακοβία θα φιλοξενήσει τους 3ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες το 2023

Η Γενική Συνέλευση των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών (EOC) επέλεξε σήμερα ομόφωνα την περιοχή Malopolska και την πόλη της Κρακοβίας, στην Πολωνία, για να φιλοξενήσουν τους 3ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες το 2023.
Εκπρόσωποι και των 50 ευρωπαϊκών Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών συμμετείχαν στην ψηφοφορία, η οποία διεξήχθη μια μέρα μετά την Τελετή Εναρξης για τους 2ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες στο Μινσκ της Λευκορωσίας.
Τα επόμενα βήματα θα είναι να καθοριστεί το αθλητικό πρόγραμμα για το 2023 και η σύνθεση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνων των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών.
«Θα ακολουθήσουμε τη στρατηγική που ορίζεται στην Ολυμπιακή Ατζέντα 2020» δήλωσε ο Πρόεδρος των ΕΟΕ Janez Kocijančič και πρόσθεσε: «Αυτό σημαίνει ότι θα καθορίσουμε τα βασικά αθλήματα και κατόπιν θα συζητήσουμε με τους διοργανωτές ποια άλλα αθλήματα θα συμπεριληφθούν, με έμφαση σε όσα θα προσφέρουν Ολυμπιακή πρόκριση».