Ολυμπιακά Αθλήματα / Θερινοί Αγωνες
Αντιπτέριση Αρση Βαρών Επιτραπέζια Αντισφαίριση Ιστιοπλοΐα
Μοντέρνο Πένταθλο Ξιφασκία Πετοσφαίριση Ποδόσφαιρο
Στίβος Τζούντο Τρίαθλο Χειροσφαίριση
Γυμναστική Ιππασία Καλαθοσφαίριση Κωπηλασία
Ποδηλασία Πυγμαχία Ταεκβοντό Τοξοβολία
Κάνοε / Καγιάκ Χόκεϊ Γκολφ Ράγκμπυ
Σκοποβολή Αντισφαίριση Πάλη Υγρός Στίβος

Ολυμπιακά Αθλήματα / Χειμερινοί Αγωνες
Δίαθλον Έλκυθρο Καλλιτεχνικό πατινάζ Κερλινγκ
Σκι Χόκεϋ Πάγου Λούτζ
Παρασκευή, 22 Ιούνιος 2012 10:15

Η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας ολοκλήρωσε την 4η Αθλητική Ημερίδα της χρονιάς με τίτλο «ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ» στο Γύθειο,

με τη συμμετοχή 1500 μαθητών, αθλητών και Ολυμπιονικών στο πλαίσιο προώθησης του αθλητισμού, των αρχών του «Ευ Αγωνίζεσθαι», του «Φίλαθλου Πνεύματος» και της εξωσχολικής φυσικής αγωγής.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η Ακαδημία με την ευκαιρία της άφιξή της στο Γύθειο παρουσίασε ένα λαμπρό αφιέρωμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες και στον Ολυμπιονίκη Χαρίλαο Βασιλάκο (2ο Μαραθωνοδρόμο στην Αθήνα το 1896), που κατάγεται από την περιοχή. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Λακωνίας σε συνεργασία με το Δήμο Ανατολικής Μάνης.

Για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τον Χαρίλαο Βασιλάκο μίλησαν η Δ/ντρια της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας κα Ιλεάνα Κλοκώνη. Μίλησαν επίσης ο Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας, ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Ανατολικής Μάνης κ. Γεώργιος Ροζάκης, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν η Ολυμπιονίκης της γυμναστικής Ειρήνη Αϊνδιλή και ο πρώην άσος του μπάσκετ Νάσος Γαλακτερός. Εντυπωσιακή ήταν η ομιλία του εγγονού του Χαρίλαου Βασιλάκου. Τον επίλογο της εκδήλωσης έκανε ο Συγγραφέας-Ερευνητής κ. Ντόναλντ Μακφαίηλ. Στην Ημερίδα συμμετείχαν ακόμα οι Ολυμπιονίκες: Βαλέριος Λεωνίδης και Βούλα Ζυγούρη, καθώς και οι πρωταθλητές Φανή Ψαθά, Βασίλης Κολλάρος, Κυριακή Γαλάνη και Χρήστος Μασούρας.

Επίσης, η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας αποχαιρέτισε για φέτος την μαθητική κοινότητα από την Ναύπακτο με την συμμετοχή στην οργάνωση της «Αθλητικής Ναυπακτιάδας» του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπάκτου. Ευχή της Ακαδημίας για το συγκεκριμένο σχολείο είναι οι μαθητές να μετακομίσουν σύντομα από τις λυόμενες εγκαταστάσεις σε κανονικό σχολικό κτήριο.

Η Ακαδημία ευχήθηκε σε όλους τους μαθητές της χώρας Καλό Καλοκαίρι τονίζοντάς τους ότι ο Αθλητισμός θα πρέπει πάντα να λειτουργεί ως το καταφύγιό τους. Πάμε Ψηλά!