Μήνυμα του Προέδρου της ΕΟΕ

Με υπερηφάνεια η Ελλάδα συμμετέχει για μία ακόμα φορά στους Μεσογειακούς Αγώνες, στέλνοντας στην Ταρραγόνα της Ισπανίας μία  πολυμελή αποστολή με πολλά όνειρα και φιλοδοξίες.

Η χώρα μας συνεχίζει την παράδοση που την θέλει να έχει πάρει μέρος σε όλους τους Μεσογειακούς Αγώνες, από τη γέννησή τους το 1951 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, έως και σήμερα. Μέσα από την πάροδο των χρόνων, μπορεί να έχουν αλλάξει πολλά, τόσο στον αθλητισμό, όσο και στην κοινωνία, αλλά οι αλλαγές αυτές δεν εμποδίζουν την Ελλάδα να συμπορεύεται με τους μεσογειακούς λαούς, με τους οποίους πέρα από τα πολλά κοινά, έχουν  σημείο αναφοράς τη Μεσόγειο θάλασσα, την κοιτίδα ορισμένων από τους σημαντικότερους πολιτισμούς στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Η Ελλάδα στέλνει στην Ταρραγόνα, μια μεγάλη αποστολή με περίπου 300 αθλητές και αθλήτριες σε διαφορετικά αθλήματα και είμαι βέβαιος ότι θα εκπροσωπήσουν επάξια την πατρίδα μας, όπως έχει συμβεί άλλωστε και στις προηγούμενες διοργανώσεις.

Οι Μεσογειακοί Αγώνες του 2018 διεξάγονται  δύο χρόνια πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και αποτελούν για όλους μία εξαιρετική ευκαιρία για να  δοκιμάσουν  τις δυνάμεις τους απέναντι σε δυνατούς αντιπάλους.

 

Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες της ελληνικής αποστολής και να δηλώσω τη σιγουριά μου ότι θα μας κάνουν υπερήφανους, τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικών χώρων. Παράλληλα, θέλω να ευχηθώ και στους Ισπανούς φίλους μας, να έχουν απόλυτη οργανωτική επιτυχία ώστε οι 18οι Μεσογειακοί Αγώνες, να αποτελέσουν ένα ακόμα σημαντικό κεφάλαιο στην κοινή ιστορία των χωρών της Μεσογείου.

  

Σπύρος Ι. Καπράλος

Πρόεδρος Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής

 

?> ?>