Μήνυμα του Προέδρου της ΕΟΕ

Ο ελληνικός αθλητισμός συνέχισε και το 2017 να κρατά ψηλά τη σημαία της χώρας, όπως φαίνεται από τα 87 μετάλλια που κατέκτησαν οι αθλητές και οι αθλήτριες μας σε κορυφαίες διεθνείς διοργανώσεις, παρά τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, λόγω της κρίσης και της περικοπής των κονδυλίων για τον αθλητισμό.

Τόσο εγώ προσωπικά όσο και η νέα διοίκηση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, δεσμευόμαστε ότι θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να βοηθήσουμε την αθλητική νεολαία και θα στεκόμαστε συνεχώς δίπλα της σε κάθε δυσκολία που αντιμετωπίζει, ειδικά τώρα που βρισκόμαστε στα μισά της διαδρομής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες "Tokyo 2020” και γίνονται, εντός του 2018, τα πρώτα προολυμπιακά τουρνουά για την πρόκριση στους Αγώνες.

Ηδη στην ΕΟΕ ξεκινήσαμε το πρόγραμμα «Υιοθετήστε έναν Αθλητή στο Δρόμο για το Τόκιο», το οποίο πρέπει να ενισχυθεί με κάθε δυνατό τρόπο, με στόχο να στηρίξουμε την προετοιμασία όσο το δυνατόν περισσότερων αθλητών ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους μου στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για την ανάδειξή μου σε Πρόεδρο της ΕΟΕ για τρίτη τετραετία. Η τιμή που μου έγινε και η αναγνώριση στο πρόσωπο μου, με γεμίζουν με ακόμα μεγαλύτερες ευθύνες για το μέλλον, αλλά και με περισσότερη δύναμη να συνεχίσω να δουλεύω για το καλό των αθλητών.

Πρέπει όλοι να εργαστούμε σκληρά και να συνεχίσουμε να προβάλλουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την Ελλάδα και τους αθλητές της, όπως έγινε και στις πρόσφατες Τελετές της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς “PyeongChang 2018” που απέσπασαν τα εγκωμιαστικά σχόλια σύσσωμης της παγκόσμιας αθλητικής και Ολυμπιακής οικογένειας, προεξάρχοντος του Προέδρου της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ.

Χρέος μας είναι να δείχνουμε πάντα, το φωτεινό και περήφανο πρόσωπο της Ελλάδας!

 

 

Σπύρος Ι. Καπράλος

Πρόεδρος Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής

 

?> ?>